DOMINIKAI BESZÁMOLÓ
Válassz ezek közül: Home Bevezető Beszámolók Heti fotók Egyebek
 
    2007. június 11.
Röviden

A múlt héten az ország munkaszüneti nappal ünnepelte, hogy letelt a 4. itteni hónapom is. Június 7-én tehát országot járhattam, ami nagy élmény volt. Képek is lesznek majd, meg valami rövid elbeszélést is összeütök, ha kialudtam magam.
A hétvégén ugyanis szintén elmentem otthonról, ha már egyszer adott volt az autó (ami immár leszervízelve, friss első gumikkal várta az újabb megpróbáltatásokat). A lényeg, amit ugye az utolsó két ajándékhónapra célul tűztem ki: olyan dolgokat csinálni, amit otthon biztosan nem lehet. Az eddigi talán legfantasztikusabb strandra látogattam el, de az elmúlt napokban a legváratlanabb dolgok történtek:

- hídról ugráltam a tengerbe
- óriásliánon lengtem a helyi srácokkal (ehhez kellett előbb leugrani a hídról, mert azon volt a lián)
- kiderült, hogy a Seat nem csak erős és ütésálló, hanem kétéltű is (lásd majd a képeken)
- Ferrarit előzgettem
- Kék színű halat ettem ebédre (a csontjai is kékek voltak!)
- Snorkelingezve összefutottam egy óriásteknőssel
- Üldözőbe vett egy robogós csaj egy faluban
- Összetörtem a fényképezőgépemet egy korallsziklán (najó, nem teljesen; lefotóznám megmutatni a sérülést, de hogy is? :-)
- Szűzanya-zarándokhelyre látogattam
- All-inclusive resort strandjára látogattam
- Autópályán 120-szal menő villogó rendőrt jobbról előztem (próbaképp)
- és még ki tudja miminden, ami majd talán csak később jut majd megint eszembe!

Talán két pontot kicsit jobban kifejtek. A fényképezőgép sajnos tényleg csúnyán leamortizálódott, olyan a kijelzője, mintha egy kalapács hegyes végével jól rávertek volna. És mivel nincs nekik kukucskálója, csak a kijelző, ezért ez mondhatni bosszantó. De legalább működik. Még így is jobban jártam, mint szegény Roni tavaly a pár napos gépével, amit „megettek” a bicaja küllői uzsonnára… Lehet ezeken plexit cserélni?

A másik a Ferrari-kaland. Tudvalevő, hogy valami fertelmesen rossz utak vannak vidéken. Nem is értem, ki olyan marha, hogy Ferrarit vesz. De van. Nem egy, nem kettő. Viszont az útviszonyok erősen kötik a pilótáik kezét. Az enyémet viszont kevésbé. Hehe. :-) A Ferrari iszonyat nagyokat gyorsult egy-egy előzésnél, ott azért – lássuk be – el-elmaradtam, de a fehér Seat is kimutathatta fehér oroszlánfogait, és kétszer is otthagytam a Ferrarit az országúton. Aztán ahogy felértünk az autópályára BEBŐRZÖTT A SZEME! NEM VOLT BENNE ELÉG KRAFT!!!! (aki nem látta a Taxi c. filmet, az ezt most nem érti :-)) ) Vagy 10 km-en keresztül nem tudott visszaelőzni, mert folyton beragadt szöszmörgő autók közé, ahol én még áthussantam. Pedig még Ferraris sapkája is volt. Bosszanthatta a dolog, mert amikor úgy 150-160-nal utolértem egy villogó rendőrautót, és lelassítottam, a Ferraris nem… :-)


"Száguldás,  Porsche  Ferrari-szerelem..."

   
     
  Vissza    
     

www.000webhost.com