DOMINIKAI BESZÁMOLÓ
Válassz ezek közül: Home Bevezető Beszámolók Heti fotók Egyebek
 
    2007. március 1.
Así es vivir en el paraíso

Hosszabb ideje nem írtam, cserébe viszont nagyjából behoztam a lemaradást képek terén. Kaptam is érte hideget-meleget :-) Értve ezalatt, hogy állítólag ez maga a Paradicsom. Valóban igyekszem a szebb képeket feltenni, és valóban fantasztikus a hely. Úgyhogy egykettőre feladtam, hogy elmondjam mindenkinek, hogy az élet itt sem habostorta (Pelikán elvtárs). Elég hülyén venné ki magát, ha a pálmafák alatt kókusztejet szürcsölgetve arról beszélnék, hogy itt nem is olyan jó, mint hiszitek. Úgyhogy kitaláltam, hogy azt mondom, hogy valóban fantasztikus itt lenni, de jó lesz majd újra otthon.
Hogy a helyzetet némiképp árnyaljam, sokan írták, hogy ha ennyi rács van az erkélyen (és akkor még nem is látták, hogy az összes ablakon és a lépcsőház felőli bejáratokon is ugyanilyen van és van fegyveres őrünk is), akkor biztos gázos a közbiztonság. Állítólag az, de én ebből nem látok semmit. Már napok óta gyalog járok munkába, mert Paco lelépett az ország belsejébe, a Cristóbalt meg nem kértem meg transzportra, mert akkor 6:40-kor lent kell lennem az utcán. Az meg azért kicsit túlzás. Ezzel elkezdtem optimalizálni az eddig reggel 7-től este 7/8-ig tartó munkaidőmet. Bejönni már nem a Cristóbal-fuvar jelentette h7-re jövök, hanem 7-n8-ra. Hazamenni viszont még egyszer sem sikerült 7 előtt. Most ez lesz az újabb feladat :-) Mondjuk notebookkal az oldalamon sötétben nem volna az igazi, úgyhogy muszáj 7 előttre (naplemente előttre) előrehozni a munkaidő végét :-)
Ja, van postai címem. „Megszereztem”. Ti hogy kezdenétek hozzá? Én úgy, hogy megkérdeztem a Cristóbalt, de nem tudta az utcánk nevét. Szóval megkérdeztem a biztonsági őrt, Franciscot. Ő sem tudta. De neki rémlett valami, hogy „Clase? Alta clase? Clase alta?” (= felső [társadalmi] osztály). Ez kiindulási alapnak jó volt, bár némiképp szkeptikus voltam. Végül egyszerűen lelestem egy térképről (Emil Kasse Acta), valamint a bejárati térben a szomszédaink számára lerakott borítékokról (edificio Arboleda I).
Tehát a pontos cím itt van.
A vájt szeműek (ezt miért csak füllel szokták vajon mondani? :-) ) egyből láthatják, hogy Emil bácsi nem valószínű, hogy helyi volt, minthogy K betű nemigen van a spanyolban. Az orvospalánták szorgosabbjának viszont akár ismerős is lehet, a weben annyit találtam róla, hogy libanoni származású orvos volt, aki – a Libanon szülötteit magasztaló honlap szerint – a gyerekgyógyászat úttörője és a Dominikai Köztársaság egyik leghíresebb orvosa volt.
Ennyi mára, hamarosan jönnek a keddi nemzeti ünnep (függetlenségük 163. évfordulója) alkalmából megejtett első igazi strandolás fotói, valamint a már látható vasárnap átélt karnevál szöveges összefoglalója. Addig is: ¡besitos!

   
     
  Vissza    
     

www.000webhost.com